Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Žuta Lokva - Da se ne zaboravi

25 Kol 2020

Na raskrsnici ceste Otočac-Brinje Senj u mjestu Žuta lokva pobunjeni Srbi su 24.kolovoza 1991.god. na mučki način iz zasjede zapucali na službeno vozilo u kome su se nalazili policijski službenici iz PP Otočac- Ispostava Brinje.

Bilo je to u 9:45 sati u maglom zaogrnuto jutro. Četiri policajca su poginula a peti se teško ranjen izvukao iz kiše metaka i projektila.

Poginuli su Dragutin Toljan, Zdravko Vuković, Vinko Krznarić i Milan Vranić a preživjeli policajac Darko Murat životom svjedoči o ovom ratnom zločinu. Nažalost, nije ovo bio prvi napad na hrvatsku policiju na području Općine Otočac. Prvo i na identičan način ubojstvo policajca bilo je 19.srpnja u Brlogu kada je ubijen pričuvni policajac Slavko Cetinjanin, a drugo 25.srpnja nedaleko Otočca, kada je iz zasjede ubijen policajac Dragan Šepac.

Na Komemoraciji povodom 29.obljetnice ovog događaja počast poginulima izrazili su obitelji poginulih, predstavnici MUP-a RH, braniteljskih udruga s područja Like, čelnici gradova i općina predvođeni Županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem, te mnoštvo okupljenih građana koji su svojom nazočnosti izrazili pijetet žrtvi poginulih policajaca.

Na komemoraciji su sudjelovali i članovi MK veterana 9.gardijske brigade Vukovi i ratni zapovjednik 133.dp.pukovnik Drago Bilović, koji su paljenjem svijeća i molitvom odali počast mučki ubijenim policajcima.

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug