Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Prijem predstavnika URV 9. GBR "VUKOVI" u Primorsko-goranskoj županiji

15 Velj 2018

Zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primila je u četvrtak 15.02.2018.g. u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavnike Udruge ratnih veterana 9. Gardijske brigade Vukovi i podružnice Udruge iz PGŽ na čelu s Milanom Gendom članom Upravnog odbora i Miodragom Hećimovićem predsjednikom podružnice Udruge za PGŽ. U znak zahvalnosti Primorsko-goranskoj županiji za potporu pri organizaciji obilježavanja 25. obljetnice, predstavnici Udruge uručili su plakete i monografiju.

Zamjenica je istaknula važnost odavanja priznanja za zasluge koje su veterani imali u ratu, ali i svega onoga što čine u miru kada se s ponosom prisjećaju svojih poginulih, brinu o svojim pripadnicima, stradalnicima te obiteljima poginulih i preminulih branitelja. "Potrebno je druženje i pričanje o svemu onome što se dogodilo kako bi naša djeca znala istinu o tom važnom dijelu naše povijesti," rekla je Medarić.
"Najvažnije nam je da kroz našu udrugu možemo nekome bar malo pomoći," izjavio je Milan Genda o djelovanju članova Udruge navevši kao dobar primjer nedavnu akciju pomoći kojom su osigurani normalni uvjeti branitelju koji je dotad živio u neljudskim uvjetima.

Tajnik podružnice Udruge u Primorsko-goranskoj županiji Damir Krbavac istaknuo je da je bio potreban velik trud da bi se prenijelo i opširno prikazalo sve u monografiji od vremena nastanka brigade pa do "Oluje" i oslobađanja zemlje dolaskom na granice Hrvatske. Podsjetio je da su u vrijeme osnutka brigade njena osnovica bili i dijelovi postrojbi s područja županije, a jedna bojna gardijske postrojbe bila je smještena u vojarnama na Trsatu i u Klani, te je kroz postrojbe brigade prošlo petstotinjak pripadnika s ovog područja na kojem je inače zabilježen najveći odziv na mobilizaciju.

Predstavnici Udruge izvijestili i o aktivnostima na projektu spomen obilježja za poginule branitelje na Ljubovu, kod Gospića te zahvalili na pomoći Županije. Izgradnjom spomenika bi se na jednom mjestu objedinili u spomen park svi postojeći spomenici na različitim lokacijama te na taj način odao spomen svim poginulim braniteljima u gospićkom zbornom području.

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug