Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Nastavak humanitarne akcije za branitelja Tomu Brezića iz Podlapače

13 Velj 2018

Ovih Božićnih blagdana ponovno smo kao URV 9.GBR VUKOVI pokrenuli veliku humanitarnu akciju u kojoj smo osigurali čvrst krov nad glavom i toplinu doma za našeg suborca koji je slijedom teških životnih prilika došao u bez izlaznu situaciju. Nakon smještaja Tome Brezića u stambeni kontejner i nabavke kućanskih aparata i opreme koje je Tomi doniralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u akciju su se na poziv Udruge uključili Caritas i Crveni križ LSŽ ,Centar za socijalnu skrb LSŽ podružnica Korenica, građani Gospića i Ličko senjska županija, nabavili smo za Tomu novi štednjak na drva, namještaj i kućne potrepštine koje su nedostajale te hrane za mjesec dana .

Prošli tjedan Tomo je u Gospiću otvorio tekući račun u HPB ,podignuo potvrdu o statusu hrvatskog branitelja te podnio zahtjev za novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje u odsjeku za branitelje u Državnoj upravi LSŽ.

Na proljeće planiramo nasuti pristupni put nabaviti još jedan skladišni kontejner te građu i krov kako bi osigurali spremište za ogrjev i ostale stvari koje bi preselili iz ruševnog kućerka.

Za to su nam potrebna financijska sredstva pa molimo sve one koji žele i mogu pomoći da donacije za ovaj projekt uplate na tekući račun Tome Brezića broj; HR8723900013221674340

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su dosad pomogli. Najprije veliko hvala Anita Begić od koje je sve krenulo kao i obitelji njenog brata Nikice Begića koji je neizmjerno pomogao trošeći vlastite resurse. Veliko hvala ministru branitelja Tomi Medvedu i svim djelatnicima MHB koji su najviše pomogli zbrinjavanju Tome Brezića, hvala općini Udbina i načelniku Josip Seuček i njegovoj zamjenici Marini, hvala Centru za socijalnu skrb iz Korenice, hvala Mario Mačkilj i njegovim djelatnicima, hvala HEP Elektrolika Gospić Ernestu Petry i Mario Jelić, hvala HŽ Gospić.

Zahvalni smo Caritasu i Crvenom križu LSŽ, hvala Župan Darko Milinović, hvala pripadnicima naše udruge i ostalim građanima Gospića na velikoj pomoći, unaprijed hvala svima koji će u buduće pomoći i isprika i hvala onima koje smo možda ne namjerno zaboravili.

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug