Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Brigadir Milan Čanić-Bićo proslavio osamdeset deveti rođendan

02 Kol 2020

Članovi Upravnog odbora Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „VUKOVI“ danas su, 02. kolovoza 2020. godine posjetili svog najstarijeg člana, a vjerojatno i najstarijeg pripadnika brigade, brigadira Milana Čanića-Biću koji je na današnji dan navršio 89. godina i uputili mu srdačne čestitke.

Bićo se u Domovinski rat uključio odmah nakon prvog napada neprijatelja na Gospić, od samog početka istaknuo se svojom odlučnosti i izuzetnom mirnoćom kojom je ulijevao povjerenje svojim suborcima.

Po dolasku Mirka Norca u Gospić postaje njegovim zamjenikom i svojim autoritetom i iskustvom usmjerava svog izuzetno hrabrog i požrtvovnog zapovjednika.

Čitav Domovinski rat proveo je sa svojim suborcima, sudionik je svih akcija u 118.brigadi Zbora narodne garde i kasnije 9.gardijske brigade “VUKOVI“.

Prvog dana Vojno redarstvene operacije “OLUJA“ doživljava težak gubitak pogibiju nećaka Ivana Čanića- Baje, te s tugom u srcu završava operaciju kojom je ostvaren vjekovni san hrvatskog naroda.

Danas smo ga zatekli u njegovom domu u Kaniškoj ulici u društvu sina Damira, uputili mu rođendanske čestitke, sa željom da ga posluži zdravlje kako bi iduće godine zajedno proslavili njegov devedeseti rođendan.

Bicu 001Bicu 002Bicu 003

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug