Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Obilježena 30. obljetnica ustrojavanja 9. GBR Vukovi

30 Lis 2022

Poštovane obitelji poginulih i umrlih Vukova,poštovani suborci i prijatelji od srijede do petka smo unatoč svim problemima dostojanstveno obilježili 30. obljetnicu ustrojavanja 9.GBR Vukovi.

U srijedu smo u vojarni 9.GBR Vukovi imali preko 300 djece iz osnovne i srednje škole u Gospiću te smo ih upoznali sa slavnom prošlošću 9.GBR Vukovi.

U četvrtak navečer kao poklon Vukova gradu Gospiću i svima drugima održan je u punoj dvorani gradskog kina prelijepi koncert klape "Sveti Juraj" HRM i Jazz orkestra HV.

U petak je svečanost započela u Gospićkoj katedrali NBDM pjevanom Svetom Misom koju je predvodio Vojni ordinarij u RH biskup msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju vojnog kapelana župe Franje Asiškog i gospićkog župnika i pjevanje klape „Sveti Juraj“ HRM.

Nakon mise u velikom broju uputili smo se na spomen obilježje poginulim suborcima u VRO "Oluja" na Ljubovu gdje smo zapalili svijeće pomolili se za našu poginulu braću.

U povratku stali smo i u Širokoj Kuli i zapalili svijeće na spomen obilježju ubijenim civilima i vojnicima u 2. svjetskom i Domovinskom ratu.

U 13 sati delegacije obitelj poginulih i umrlih Vukova, ratnih zapovjednika i URV 9.GBR Vukovi, svih Gardijskih brigada, Grada Gospića,Grada Otočca i Ličko-Senjske Županije te nekoliko desetaka udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pojedinaca položili smo vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim Vukovima u vojarni "9.GBR VUKOVI" u Gospiću uz visoke vojne počasti.

Nakon polaganja vijenaca nastavilo se sa svečanim ručkom i druženjem dugo u noć nekoliko stotina suboraca iz 9.GBR Vukovi i naših prijatelja sa svih strana Hrvatske.

Posebno smo ponosni što su svečanosti prisustvovali gotovo svi zapovjednici 9.GBR na čelu s prvim ratnim zapovjednikom generalom Mirkom Norcem.

Na svečanosti su sudjelovali i naši prijatelji zamjenik načelnika GS OSRH general Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade general Dražen Ressler kao i mnogi drugi.

Zahvaljujemo se svima koji su uveličali našu svečanost i još jednom se ispričavamo svima što je ne našom krivicom došlo do izmjena programa koji je trebao biti puno veličanstveniji.

Vidimo se dogodine na 31.obljetnici Vukova.

PRIMUS INTER PARES

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug