Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade

Vukovi

Obilježen Dan sjećanja i 20. obljetnica pogibije Damira Tomljanovića Gavrana

20 Velj 2014

17. veljače 2014. godine u Krivom Putu u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“, Grada Senja i HVIDR-e Senj obilježena je 20. obljetnica pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića-Gavrana, zapovjednika 2. pješačke bojne 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Danu sjećanja nazočili su hrvatski generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Josip Lucić, Damir Krstičević,Ivan Andabak Josip Klem i Tomo Medved , izaslanica ministra branitelja gospođa Nevenka Benić , predstavnici Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije te brojni hrvatski branitelji, suborci i prijatelji ovog junaka Domovinskog rata.

Program je započeo komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Tomljanovića-Gavrana te se nastavio svetom misom u crkvi BDM Snježne u Krivom putu. Održan je i okrugli stol na kojem je bilo riječi o ulozi Damira Tomljenovića-Gavrana u Domovinskom ratu. Tomljanović-Gavran prošao je najteža hrvatska bojišta od Pakračke poljane, dubrovačkog i vukovarskog bojišta do Velebita gdje je imao najzahtjevniju ulogu, a to je bila čuvanje Maslenice nakon njezina oslobođenja, odnosno VRO “Maslenica”. Ubijen je snajperskim hicem dok je obilazio hrvatske položaje.

https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/cetvrta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/deveta.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/gromovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/kune.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/pume.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/sokolovi.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/termiti.png
https://9gbr-vukovi.hr/images/stories/zdrug/tigrovi.png
Zdrug